יום ראשון, 8 במאי 2016

נמר תאילנדי



מישהו פעם אמר שאנשים אוהבים חתולים כי זו ההזדמנות שלהם ללטף נמר.
מי לא היה רוצה ללטף נמר?
הרצון שלנו לעשות משהו שאי אפשר הוא דוגמא למסעדה שתבשיליה (כך מסופר) מקורם בארץ בה טרם ביקרנו וכל טעם שמוגש בה הוא בבחינת "הלא נודע".
ניסיוניות קודמים במסעדות שכאלה (הודיות, יפניות, סיניות וכו') הסתיימו לרוב באהבת אמת שמקורה באהבה ראשונה מנצחת, ורצון לשחזר פעם אחר פעם  את  החוויה הראשונית.
זה לא שלא אכלנו במסעדות תאילנדיות\אסיאתיות  אחרות קודם לכן. העם בישראל ממלא בהמוניו את בתי האוכל הללו אז כנראה שיש סיבה.
יומולדת לצאצא הבכיר הוא גם סיבה לבוא בשערי "טייגר לילי" כבקשתו, לאחר שסימן אותה משכבר כמטרה ראויה.

וכך התייצבנו בצהרי שבת נעימה בסניף שברחוב הברזל ברמת החייל.
מבחוץ, המסעדה נבלעת בבניין משרדים גדול ואפור בין כאלה שדומות לה במרחב של רמת החייל – רחוב שלדעתי יכול להשביע (תרתי משמע) כל סועד. אולם כשנכנסים פנימה מתגלה חלל גדול מואר ובהיר, עיצוב חצי תעשייתי חצי אוריינטאלי, לא צפוף ולא רועש מידי עם מספיק מקום לכל קבוצת סועדים ליהנות מארוחה נעימה.

עוד לפני שהזמנו דבר הונחו על השולחן כוסות וקנקני מים צוננים, לא בכל מקום זה מקובל. לא חסרים מסעדות בעיר שצריך לבקש (ולעיתים יותר מפעם) את זה.
מלצרית חיננית ומסבירת פנים עזרה לנו בתהליך קבלת ההחלטות.
לפתיחת התיאבון הזמנו שתי מנות.
האחת:
פופייט קונג או גאי – שזה משולשי עוף מטוגן  ופריך לצד רוטב פלפלים ירקרק חריף אש ומאד טעים .












השניה:
סום טאם- סלט פפאיה ירוקה עם עגבניות ובוטנים.
לולא אמרו לי שזו פפאיה הייתי מניח שזה סוג של שורש כמו גזר או צנון.


הסלט הזה, שלדברי המלצרית הוא מנה מנצחת ומוזמנת לרוב אכן היה כזה. סלט שונה, מרענן ומאד מאד מיוחד.


אהבנו.

חתן האירוע הזמין גאנג מסמאן נאה  שזה סוג של תבשיל קארי עם נתחי סינטה, תפו“א ועוד דברים טעימים.


התבשיל מוגש במעין מחבת עמוק בליווי אורז לבן.
מי שאוהב רוטב קארי עם חלב קוקוס יאהב את המנה הזו ללא ספק.
הצעיר הזמין פאד סיאייו – סוג של נודלס מאטריות רחבות ברוטב סויה שחורה עם פיסות בשר לבן וירקות .











בת הזקונים ביקשה מנה מתפריט הילדים פאד תאי - איטריות אורז עם עוף וירקות (גזר, פיטריות ובצל ירוק). העוף לא התברך בטעם מיוחד או בטעם כלשהו, כל השאר הוסיפו לו, אך לעצמו היה טפל.

ההורים הזמינו את המנה הגדולה ביותר בתפריט (גם במחירה) סי קורנג מו יאנג - צלעות של החיה השנייה שחביבה עלי במיוחד ,רוטב מתקתק עם המון ירקות. מנה מכובדת המספיקה לשני סועדים אבל מתבקשת לידה תוספת אורז לרוטב הנלווה.


היות וכל הסועדים דיווחו על איטום חלל הבטן הוחלט ללכת על קינוח אחד לכוווולם – מהרשימה המצומצמת נבחר אחד –
מוס חלב קוקוס.
קציפת חלב קוקוס ופסיפלורה עם מרנג וניל ואגוזי
לוז. מוגש עם סורבה מנגו, רוטב פירות יער ומרטיני.

קינוח חמצמץ-מתוק שעושה לך רעשים בפה וטעם טוב לסוף ארוחה טעימה ומיוחדת.
החשבון לכל הנ"ל הסתכם בסכום של 387 ₪ בלבד (לפני תשר)

אני חושב שזה מחיר הוגן לארוחה לחמישה סועדים שיצאו מרוצים ממקום נעים, מאוכל טעים משרות מהיר וקולח ומחוויה שהיא בסך הכול חיובית ביותר.

הנמר התאילנדי נתן לנו ללטף אותו והיות ונרשמה אהבה מיידית אנחנו (כנראה) נחזור כדי לבדוק את שאר התפריט.

טייגר לילי
הברזל 32 רמת החייל   (יש גם סניף בשרונה מרקט )
תל אביב

1700-70-70-97 (יש גם משלוחים)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

זה המקום לכתוב לי מה דעתך על הפוסט בפרט ועל הבלוג בכלל